Is dit hetzelfde als relatie therapie?

Nee.
Het verschil is dat dit een laag dieper gaat. We gaan namelijk meer doen dan praten alleen. Veel stellen hebben in hun relatie wel eens een bezoek gebracht aan een relatietherapeut.
Hier ga je samen zitten en praten. Soms ben je “uitgepraat” en is dat niet de weg naar verandering of verbetering.

Bij deze sessies gaan we praten EN doen. Op nieuwe en andere manieren. Jullie doen dit doen om samen aan jullie relatie te werken, om de intimiteit in jullie relatie te verdiepen, te veranderen en/of te vernieuwen. Dit gaat over verbinden, voelen, grenzen, energie, eerlijkheid en spelen.

Dit is dieper werk. Naar binnen, verbinden met jezelf en met elkaar.
Door oefeningen te doen, door nieuwe practices te leren en samen te ontdekken waar ruimte zit voor groei, vernieuwing en verandering binnen jullie relatie. Met oefeningen, structuur, flow en verbinding. Op een nieuwe manier eerlijkheid, openheid en veiligheid opbouwen.


Gaat dit over sex?

Dit gaat over intimiteit. Over verbinden met elkaar. Jullie sexleven is een onderdeel van jullie relatie en jullie intimiteit. Dus ja, de sessies gaan ook over sex. De thema’s sexualiteit, sensualiteit en sexuele energie kunnen zeker aan bod komen.
We gaan tijdens de sessies nooit sexuele handelingen of oefeningen doen. Er is geen naakt tijdens de sessies.


Wij zijn al heel lang samen, wat kunnen we nog leren?

Dat verschilt per koppel. Soms heb je al veel gedaan en geprobeerd. Voor een ander is dit het beginpunt. Naar aanleiding van jullie startpunt en jullie wensen gaan we aan de slag. Het traject en de inhoud verschilt per koppel. Ik heb voor jullie een “koffer” vol met bagage, practices, kennis en tools om met jullie te delen. Afhankelijk van jullie situatie bekijken wat jullie wensen zijn en gaan we samen aan de slag.


Ik vind het moeilijk en/of spannend om over de intimiteit in mijn relatie te praten, wat nu?

Ik begrijp dit volkomen. I’ve been there myself. Praten over de relatie vraagt om openheid en eerlijkheid. Dit gaat gepaard met kwetsbaarheid. Jezelf kwetsbaar opstellen is soms ongelofelijk moeilijk. Dit kan weerstand oproepen. Onze (oude) beschermingsmechanismen willen ons juist veilig houden door binnen onze comfort zone te blijven.
De ingang naar groei en verandering ligt echter meestal buiten jouw comfort zone.
Ik werk op een veilige manier, waarbij we stap voor stap die grens van de comfort zone en weerstand verkennen. Ik begeleid jullie in een tempo waarin eerlijkheid, openheid en verbinding met jezelf en met elkaar centraal staan.


Is dit zoiets als Tantra?

De definitie van Tantra is verschillend per persoon. Voor de een is het een spiritueel levenspad, voor de ander een seksuele bevrijdende weg, of een bewustwordingsproces. 

Er is zeker Tantra verwerkt in deze sessies. Zoals bijvoorbeeld bewustwording van je gevoelens, het mogen zijn wie je bent zonder weerstand en aanraking geven en ontvangen. Alle gevoelens, emoties en gedachtes doorvoelen en er laten zijn, zonder veroordeling.

Ik heb mijn opleidingen jarenlang ontvangen van een zeer ervaren Tantra professional.
Het is ook daardoor niet vreemd dat er meerdere raakvlakken zijn.

Ervaring met Tantra, of kennis hiervan, is voor jullie niet nodig en staat volledig los van de sessies. Ik heb cliënten met een tantra achtergrond en cliënten zonder Tantra kennis of ervaring.


Zijn we tijdens de INTIMACY couples sessies naakt?

Nee. Jullie hebben gewoon kleding aan aan tijdens de sessies. Het is echter mogelijk dat we een keer een oefening doen waarbij je jouw bovenkleding uittrekt. Dit hoeft niet en is altijd in overleg. Ondergoed blijft altijd aan.Zijn er seksuele handelingen of practices, zoals bij Tantra of de-armouring sessies?

Nee. Er is op geen enkele manier seksueel contact.
Er is geen naakt en zijn er geen seksuele handelingen.

Mijn ervaring is dat er veel mensen zijn die primair schrikken van het woord “tantra”.
Veel mensen willen meer, willen graag iets veranderen in hun relatie en hun liefdesleven, maar willen geen onderdeel worden van een tantra groep of tantra cursus. Terwijl de interesse of de nieuwsgierigheid er wel is. Veel van mijn cliënten willen juist graag met hun relatie aan de slag, met de verbinding, het voelen, fysiek, de energie. 

Ik kies er daarom bewust voor om de sessies zonder naakt en zonder seksuele handelingen aan te bieden om mijn sessies zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Het aspect Tantra zit bijvoorbeeld verwerkt in de sessies door de verschillende practices, bewustwording van je gevoelens, het mogen zijn wie je bent zonder weerstand, alles mag er zijn, alle gevoelens, alle emoties, alle gedachtes, alles kunnen doorvoelen er er laten zijn zonder veroordeling.


Zijn de sessies geschikt voor alle stellen? Homo, hetero etc?

Jazeker. De sessies verschillen per stel, per keer. Het maakt niet uit of jullie een man/man, man-vrouw/ of vrouw-vrouw relatie hebben.