Wat te verwachten van een Bodywork sessie?

Start van de sessie
We beginnen de sessie altijd met een kort gesprek. “Hoe voel je je vandaag? Wat gaat er in je om? Ben je met een specifieke reden of intentie naar de sessie gekomen?” Hierna neem je liggend plaats op de massage tafel met een deken over je heen (in ondergoed). Ik raak jouw lijf aan en kijk naar jouw lichaam, naar jouw ademhaling, spierspanning en de reactie(s) van jouw lijf.


Ik geef je alle ruimte, op een veilige, oordeelloze en liefdevolle manier. Ik heb voor de sessies geen doel, geen haast, geen agenda, geen standaard vragenlijst en geen oordeel. Het draait volledig om jou. Alles mag er zijn en alles van jou is welkom.

Woorden
Tijdens de sessie praten we over wat er in jouw lijf gebeurt. Zoals sensaties, emoties, gevoelens, geluiden of gedachten. Soms is het moeilijk om gevoelens of emoties in woorden uit te drukken. Ik begeleid je hierin op een open, liefdevolle en intuïtieve manier. Ik help je om meer in contact te komen met jouw binnenwereld en gevoel.

Einde van de sessie
In het laatste en afrondende deel van de sessie gaan we terug naar de stoel. We geven kort aandacht aan hoe het voor je was. Er wordt niet te lang na gepraat. Dit is bewust “kort” om dicht bij jouw eigen proces en dicht bij jouw eigen gevoel te kunnen blijven.

Na afloop van de sessie wil ik je aanraden om ruimte en tijd voor jezelf in te plannen, zodat je kan voelen waar op dat moment jouw behoefte ligt.

Bodywork is “processwork
Dat betekent dat er zowel tijdens de sessies, maar ook na de sessies iets bij jou kan gebeuren. Emoties, gevoelens, gedachtes… alles is welkom. In de dagen of weken na een sessie, verwerken jouw body & mind jouw ervaring. Dit is onderdeel van het proces. Na meerdere sessies kan er steeds meer ruimte in jou ontstaan om diepere lagen te bereiken en/of tot nieuwe inzichten te komen. Ook het hormoon oxytocine komt in jouw lichaam sneller vrij na meerdere sessies.

Klik hier voor Veelgestelde vragen