Lijkt Bodywork op massage?

Nee en ja;

Tijdens Bodywork sessies maak ik met mijn handen contact met jouw lichaam. Dit kan stevig zijn, maar ook statisch, strokend of zacht. We gebruiken jouw lichaam als ingang.
Ontspannen, laag voor laag verbinden met jouw binnenwereld.
Voelen, ademhalen en vertragen. Uit je hoofd en in je lijf zakken. Voelen wat er gebeurt. 
De tijd nemen voor bewustwording. Alles is welkom en alles mag er zijn.

Tijdens Bodywork sessies kan de kracht die ik uitoefen op een lichaamsgebied, per sessie en per plek verschillen. Dit hangt af van de spanning die ik voel en ervaar onder mijn handen en wat jij voelt onder mijn handen. Het is een proces waarin ik deels intuïtief aanvoel wat nodig is en jij tijdens de hele sessie mag aangeven wat jij ervaart. Bij een Bodywork sessie is vaak de eerste helft van de sessie op de buik en de andere helft op de rug.


Werkt een eerste sessie meteen? 

Tijdens een sessie ontspan je. Jouw lijf maakt tevens het hormoon oxytocine aan.
Mijn ervaring is dat het per persoon ontzettend verschilt wat er in de eerste sessie “gebeurt” of loskomt.
De mate van ontspanning, loslaten, openen, voelen wat er in je omgaat, de mate waarin je dit kan uitten etc spelen allemaal mee. De reactie van jouw lijf, het proces en de progressie verschillen per persoon.


Kan ik eenmalig komen voor een losse sessie?

Jazeker, de eerste sessie is een losse kennismakingssessie. Hierna kan je beslissen of je wilt doorgaan en kan je een pakket kiezen. Ik weet uit ervaring dat ik je het best kan helpen met meerdere sessies, je ervaart zelf ook meer resultaat en verandering na meerdere sessies dan na een eenmalige sessie. 
Vaak zie je na meerdere sessies een versneld proces, een verdieping, meer veiligheid.
De diepe ontspanning bereik je sneller en daarom is een reeks van meerdere afspraken mijn werkwijze.
Ik gebruik vaak de metafoor dat Bodywork soms net is als het pellen van een ui.
Bij een pakket zie ik dat het pellen van de laagjes van de ui sneller gaat, en je komt dan sneller en dichter bij de kern van de ui. Steeds dichter bij jezelf, jouw gevoel en jouw binnenwereld.


Ik schaam me voor mijn problemen en twijfel enorm of ik dit aandurf.

Dat begrijp ik goed. Ik veroordeel je niet en alles wat wij bespreken samen is vertrouwelijk. Mijn klanten hebben zeer uiteenlopende verhalen. Ik snap volkomen dat voor veel mensen het een enorme drempel kan zijn om mij überhaupt te benaderen. Ik start altijd met een vrijblijvende eerste (vertrouwelijke) call.
Tijdens dit eerste gesprek praten we over jouw verhaal, jouw problemen en jouw wensen. Ik luister tijdens deze call, ik stel vragen, je kan mij al jouw vragen stellen en ik zal je uitleggen of ik denk dat ik iets voor jou kan betekenen.


Moet ik een doel hebben voor een Bodywork sessie?

Mijn “Erectie- en Pleasure Bodywork” klanten hebben meestal een- of meerdere doelen. Dat bespreken we samen tijdens de eerste call en tijdens de sessies stellen we dit soms bij. Mijn “Bodywork” klanten hebben vaak ook doelstellingen, denk aan persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking etc.

Het lichaam is tijdens alle sessies de gids en wijst ons de weg. Dat betekent dat we kijken wat zich aandient en we deze flow van het lichaam tijdens de sessie volgen. Het thema waarmee je bij mij komt kan dus soms anders zijn dan het thema dat zich aandient.

Vaak geven klanten ook aan dat ze het “gevoel” hebben dat ze een keer zoiets als Bodywork willen proberen maar niet precies weten waarom. Dit komt vanuit het onderbewuste, vanuit het gevoel.
Juist als je vanuit jouw gevoel/ intuïtie naar Bodywork wordt toegetrokken, kan dit iets voor je zijn.


Geef je sessies aan mannen en vrouwen?

Ja, ik werk met mannen en met vrouwen. 
Voorafgaand aan de eerste afspraak hebben we altijd een telefonische vrijblijvende intake om kennis te maken. Ook spreken we dan jouw wensen en behoeftes door. Mocht ik denken dat ik niet de juiste Bodyworker voor jou ben dan zal ik dat aangeven zodat je iemand anders kan zoeken.


Is Bodywork zoiets als Tantra?

De definitie van Tantra is verschillend per persoon. Voor de een is het een spiritueel levenspad, voor de ander een seksuele bevrijdende weg, of een bewustwordingsproces. 

Er zit zeker Tantra verwerkt in mijn Bodywork sessies. Zoals bijvoorbeeld bewustwording van je gevoelens, het mogen zijn wie je bent zonder weerstand en aanraking ontvangen. Alle gevoelens, emoties en gedachtes doorvoelen en er laten zijn, zonder veroordeling.

Ik heb mijn Bodywork Touch & Awareness opleiding jarenlang ontvangen van een zeer ervaren Tantra professional.
Het is ook daardoor niet vreemd dat er meerdere raakvlakken zijn.

Ervaring met Tantra, of kennis hiervan, is voor jou niet nodig en staat volledig los van de Bodywork sessies. Ik heb gewerkt met klanten met een tantra achtergrond en klanten zonder Tantra kennis of ervaring.


Zijn we tijdens de Bodywork sessies naakt?

Nee. Ik heb tijdens de sessies mijn kleding aan. Jij heb ook altijd jouw ondergoed aan tijdens de sessies.


Zijn er seksuele handelingen of practices, zoals bij Tantra of de-armouring sessies?

Nee. Er is op geen enkele manier seksueel contact.

Mijn ervaring is dat er veel mensen zijn die primair schrikken van het woord “tantra”.
Veel mensen willen meer, willen graag iets veranderen in hun relatie en hun liefdesleven, maar willen geen onderdeel worden van een tantra groep of tantra cursus. Veel van mijn cliënten willen graag aan de slag met voelen, met verbinding, het voelen, fysiek, de energie. 
Ik kies er daarom bewust voor om de sessies zonder naakt en zonder seksuele handelingen aan te bieden om mijn sessies zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.
Het aspect Tantra zit verwerkt in de sessies door bijvoorbeeld bewustwording van je gevoelens, het mogen zijn wie je bent zonder weerstand, alles mag er zijn, alle gevoelens, alle emoties, alle gedachtes, alles kunnen doorvoelen er laten zijn zonder veroordeling.


Ik heb nog nooit zoiets gedaan en ik vind het spannend…

Die spanning begrijp ik helemaal. Bodywork is kwetsbaar. Jezelf openen. Loslaten. Verzachten en vertragen. Je muur laten zakken. Jezelf toestaan om naar binnen te gaan. Jouw gevoelens niet weg te stoppen maar te doorvoelen. Van de automatische piloot af, uit je hoofd en in je lijf zakken.
Je kan zelfs al weerstand voelen als je dit leest.
Dat is precies de plek waar vaak ook die spanning vandaan komt. En dat is de ingang waar de ruimte zit, waar de kans zit op ontspanning. 


Hoeveel dagen tijd zit er tussen de sessies in?

Ik adviseer minimaal 7-14 dagen tijd tussen de sessies in. Soms ook een maand.
Dit is voor jouw proces, integratie en verwerking en dit stemmen we samen af tijdens jouw traject.


Wordt er gepraat tijdens de sessie? Stel je ook vragen zoals bij therapie/ coaching?

Jazeker. Maar, er is een verschil tussen Bodywork en therapie/coaching, namelijk het  “praten vanuit je gevoel” versus het “praten vanuit je hoofd”. Tijdens de sessies leer je het verschil te gaan voelen tussen het verhaal vanuit je gevoel en het verhaal vanuit je hoofd.
Het verhaal vanuit je hoofd, dat wat er praktisch of rationeel gezien is gebeurd, de herinnering, kan anders zijn dan het verhaal hoe je je nu voelt, wat je voelt en waar je dat voelt in jouw lichaam.
Om echt naar binnen te gaan, verbinden we met jouw lijf en jouw gevoel en niet met het rationele verhaal.

Het kan uitdagend of moeilijk zijn om te praten over gevoelens en ons kwetsbaar op te stellen.
We zijn vaak niet meer gewend om deze waarheid te delen. Niet gewend om ons zo open op te stellen, om ruimte in te nemen en echt hardop te zeggen wat we voelen.
Het praten over het “verhaal vanuit je hoofd” is vaak makkelijker: er is dan meer afstand naar de emoties en de gevoelens. Het verhaal van het hoofd beschermt ons soms jarenlang om bepaalde emoties niet te hoeven erkennen of doorvoelen.

Er is tijdens de sessies soms ook stilte. Een stilte die niet opgevuld hoeft te worden.
Een stilte waarin je kan en mag zakken, waarin je diep(er) naar binnen mag gaan en in een diepe ontspanning kan verbinden met jouw binnenwereld.
Gevoelens, gedachtes en emoties kan je in stilte soms dieper mee verbinden. In stilte, zonder dat je “hoofd” er actief doorheen praat of er iets van gaat vinden of veroordelen.


Ik heb een andere vraag…

Neem gerust contact met mij op.

Hoe je mij het best kan bereiken?
Stuur mij een DM via instagram.
Dan plannen we samen via de app een eerste vrijblijvende bel-afspraak

Of email mij:
info@thebodyworkstudio.nl