Massage Bodywork Ontspanning Stress Burn-out Spanning Lichaamswerk Breathwork Berkel en Rodenrijs Rotterdam Den Haag Bodywork Touch & Awareness Massage Relax Stress Burnout Breathwork

Tijd
Een sessie duurt 60 of 90 minuten.

Start van de sessie
We beginnen de sessie met een kort gesprek op een stoel.
We nemen de tijd om te ontdekken wat in jou leeft op dit moment. We kijken samen of er een specifiek reden of intentie is waarmee je naar de sessie bent gekomen. Hierna neem je liggend plaats op de massage tafel met een deken over je heen (in ondergoed).

Touch
Met mijn handen maak ik contact met jouw lijf. Op een zachte, intuïtieve en onderzoekende manier zal ik jouw boven- en/of onderlichaam aanraken. Tijdens deze eerste aanrakingen let ik onder andere op subtiele veranderingen in de ademhaling, bewegingen in het lichaam en de manier waarop het lichaam zich heeft gevormd.

Holding Space
Een prachtige Engelse term, maar wat is het precies?
Ik heb tot op de dag van vandaag nog geen letterlijke vertaling gevonden die voor mij de lading van het begrip “holding space” volledig dekt.
Maar, mijn beste uitleg van “holding space” is deze:
Ik geef jou alle ruimte, ik bewaak deze ruimte voor jou en in deze veilige setting mag alles er zijn wat zich tijdens de sessie aandient.

Ik geef je alle ruimte, op een veilige, oordeelloze en liefdevolle manier. Ik heb voor de sessies geen doel, geen haast, geen agenda, geen standaard vragenlijst, en misschien wel het belangrijkst; ik heb geen oordeel. Het draait volledig om jou.

Woorden
Ik nodig je uit om je tijdens de sessie volledig vrij te voelen om alles wat er door je heen gaat uit te drukken. Zoals sensaties in je lijf, emoties, gevoelens of gedachten. Soms is het moeilijk om gevoelens of emoties in woorden uit te drukken. Dat is normaal. Ik begeleid je hierin op een open, liefdevolle en intuïtieve manier.
In dit samenspel van aanraking en woorden begeleid ik jou om meer in contact te komen met jouw lichaam en jouw eigen binnenwereld. 

In het laatste en afrondende deel van de sessie gaan we terug naar de stoel. We geven kort aandacht aan hoe het voor je was. Er wordt met opzet niet te lang na gepraat. Dit is om jou te ondersteunen om dicht bij je eigen proces en bij jouw eigen gevoel te blijven.

Na afloop van de sessie wil ik je aanraden om een stuk ruimte en tijd voor jezelf in te plannen, om te voelen waar op dat moment jouw eigen behoefte ligt.

Klik hier om meer te weten te komen over Saskia

Bodywork is “processwork”.

Dat betekent dat er zowel tijdens de sessies, maar ook na de sessies iets bij jou kan gebeuren.
In de dagen of weken na een sessie, verwerken jouw body & mind jouw ervaring. Dit is onderdeel van jouw proces.
Na meerdere sessies, kan er meer ruimte in jou ontstaan om diepere lagen te bereiken of tot nieuwe inzichten te komen.
Ook het hormoon oxytocine komt in jouw lichaam sneller vrij na meerdere sessies.

Ik adviseer altijd meerdere sessies, met minimaal 7 dagen tussen de afspraken in. Deze tussenliggende periode is belangrijk voor jouw integratie en verwerking.

Klik hier voor Veelgestelde vragen